©

  • Facebook - svarte sirkelen

5 tips til plakatdesign

Ha klart for deg hva du vil si og hvem du vil si det til

Bruk farger og språk som appellerer til målgruppen. Hvis du er usikker er et tips å sjekke ut hvordan andre appellerer til samme målgruppe.

Bruk logo og forklarende bilder

En logo er noe av det første vi ser etter når vi ser en plakat, enten vi er bevisst på det eller ei. Har du en logo, bruk den. Har du ikke en logo, lag en. Logoen gjør plakaten din gjenkjennelig.

Bilder er også virkningsfulle. Hodene våre er langt raskere til å tolke visuelle stimuli enn å prosessere ord. Men husk, bruk bilder som har med budskapet å gjøre.

Prøv å få bilder, skrifttyper til å jobbe sammen.

Kanskje kan du dra en farge fra bildet og bruke den som skriftfarge? Unngå bruk av for mange ulike skrifttyper. Fremhev heller med ulik størrelse på skriften, og ulike farger.

Organiser stoffet ditt og samle kategorier

Hjernen vår prøver å samle stoff i kategorier. Dersom plakaten allerede har organisert det, blir den mye lettere og mer behagelig å lese. Skriv for eksempel praktisk info for seg og info om artisten som skal komme for seg.

Bruk kontraster og skrifttyper/størrelse til å vise hvilken info som er viktigst. Sterke kontraster og skrifttyper som skiller seg ut gjør at vi legger spesielt merke til den og forteller oss at infoen er spesielt viktig.

Del opp info

Er det mye info bør du vise til en nettside/et facebookarrangement. For mye info på plakater virker mot sin hensikt. Folk får det ikke med seg. Fokuser på den viktigste informasjonen på plakaten. Vekk interesse, og led videre til utfyllende info på hjemmesiden din.

F.eks. "Vi får besøk an brannspilleren (navn), som skal fortelle om sin reise fra 3.div til tippeligaen." = Plakat

"Han er oppvokst der og der, og har bakgrunn i flere klubber." = utfyllende info på nett.

Trenger du hjelp med plakatdesign?

Jeg hjelper deg gjerne. Send meg en mail på kontakt@nylandmedia.com eller mob 40414816.

 

Lykke til! :)

Sandra E. Nyland