©

  • Facebook - svarte sirkelen

Menighet på Insta

Instagram har lenge vært en av de store kanalene for sosiale medier. Først for privatpersoner, og nå, takket være de nye businessfunksjonene, like mye for bedrifter og organisasjoner.

 

Instagram er et sted for verdier, for å uttrykke seg kreativt og et sted der også bedrifter og organisasjoner kan vise sin menneskelige side. 


Flere menigheter bruker, eller vurderer å begynne å bruke Instagram for å nå lokalmenighetene sine. Ikke rart når statistikken viser at en gjennomsnittlig instagrambruker er på kanalen 28 min per dag.


Enten du og din menighet er igang, eller vurderer å komme igang, her er noen ting å tenke gjennom:


Hva vil dere med instaprofilen?


1.    Bygge «merkevaren». Fortelle om hvem dere er og hva dere står for.
2.    Vise hva dere tilbyr, gjerne ved at folk forteller sin historie med ditt produkt
3.    Undervise og fortelle om tro


Andre mål kan f.eks være mål for hvor mange følgere dere skal ha i løpet av den neste mnd, hvor mange likes dere skal få på et innlegg, eller et mål for hvor mange videoer dere skal publisere hver mnd.


Analyseverktøy


For å nå målene er det viktig å følge med på hvordan de ulike innleggene «presterer». Ved å følge med på om det en legger ut beveger seg mot eller vekk fra målene, kan en gjøre nødvendige justeringer når det trengs. 


Faktorer å følge med på kan være antall kommentarer, likes og delinger. Hva tid på døgnet har å si for hvilke innlegg som scorer best er også noe som er verdt å følge med på. 
For å klare dette trenger dere analyseverktøy.

 

Instagram for business har analyseverktøy innebygget. Dersom du ønsker å måle flere faktorer kan du sjekke ut Iconosquare.


Hold dere gjenkjennbare


Bruk samme skrifttype og samme farger som dere bruker på andre kanaler. Da er det lett for folk å kjenne igjen hva som er menighetens innlegg i instafeeden.


Bruk gode bilder


Bilder på Insta postes med en hensikt. Det er bilder og historier folk vil vise frem. Gjør profilen din interessant å følge med på.


Lag en plan


 Å planlegge i forkant gjør at dere unngår hasteinnlegg av mindre god kvalitet. Finn frem kalenderen og sett opp hvilke dager dere skal legge ut noe på instafeeden og som story. Følg planen, så vet dine følgere når de kan forvente neste innlegg fra deg. 


Instafeed vs stories


Innlegg som lastes opp i feeden, altså de innleggene som kommer opp når noen besøker profilen din, er innlegg som blir liggende der. Innlegg som gjerne tåler litt tid, som er nyttige, underholdende og fine også neste uke og uken etter der. 


Stories er innlegg «for øyeblikket». F.eks kan det være et sted der dere viser menigheten «backstage», der dere ønsker folk en fin dag, der dere forteller ukens vits, minner om breddetiltaket eller der dere viser til menighetens profil.


Til sist - hashtags


En hashtag, eller en emneknagg på godt norsk, er et ord du merker bildet ditt med som gjør innlegget ditt lett å finne for de som er ute etter akkurat det emnet. 


Dere kan finne egne emneknagger, f.eks #salhusmenighet, eller dere kan bruke populære emneknagger. Den norske kirke bruker f.eks knaggen #deletro. 
 

Hvor mange emneknagger en bør bruke per innlegg strides de lærde om, men 5-8 ser en ofte anbefalt.

Lykke til med Instagram!

 

Kilder: Instagram for businesses - Hubspot
 

Sandra E. Nyland